Λαϊκή Επιτροπή Αγράφων: Σύσκεψη στη Βαλαώρα για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας


Από παλιότερη κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες και στο χωριό Βαλαώρα, ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής Αγράφων με γυναίκες του χωριού. 
Οι γυναίκες του χωριού εξέφρασαν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για τις ανύπαρκτες ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται στις ίδιες και τις οικογένειες τους. Ζουν με το φόβο μην πάθει κάποιο ατύχημα ή αρρωστήσει κάποιο μέλος της οικογενείας τους, καθώς αναγκάζονται να καταφεύγουν σε γειτονικές πόλεις όπως το Καρπενήσι, το Αγρίνιο, την Άρτα προκειμένου να τους παρασχεθεί η στοιχειώδη ιατρική φροντίδα. Ακόμα και οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί των παιδιών καλύπτονται από ιδιωτικά ιατρεία των παραπάνω πόλεων πράγμα που αναγκάζει τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Όπως σημείωσαν οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής, δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη (ούτε καν κάποια υπόσχεση) στα θέματα Υγείας που απασχολούν. Τα αγροτικά ιατρεία παραμένουν κλειστά, το κέντρο υγείας και το νοσοκομείο Καρπενησίου υποστελεχωμένα με σοβαρές ελλείψεις σε πολλές ιατρικές ειδικότητες. Συζητήθηκε η ανάγκη άμεσης διεκδίκησης δωρεάν δημόσιας υγείας με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.
Οι γυναίκες δήλωσαν την στήριξη τους στις δίκαιες διεκδικήσεις της Λαϊκής Επιτροπής και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις δράσεις που θα αποφασιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να αποκτήσουμε την δημόσια δωρεάν Υγεία που δικαιούμαστε.