Οργάνωση Περιοχής Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ: Διήμερη εκδρομή στο Καρπενήσι - 902.gr

Η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ διοργανώνει διήμερη εκδρομή στο Καρπενήσι στις 21 και 22 Μάρτη, με θέμα «Βαδίζουμε στα χνάρια του ΔΣΕ στη Ρούμελη». 


Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στην προσπάθεια ανάδειξης της ηρωικής ιστορίας του ΚΚΕ και του λαού, βαδίζοντας προς τα 100χρονα του Κόμματός μας.

Στο κάλεσμά της η ΟΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ σημειώνει: 

 «Επιλέγουμε το Καρπενήσι, γιατί εκεί συνέβη μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ΔΣΕ, με πολιτική και στρατιωτική σημασία. Πρόκειται για την κατάληψή του από το ΔΣΕ στις 20-21 Γενάρη του 1949, που κράτησε για 20 ημέρες.

Μέσα από το πρόγραμμα του διημέρου μας επιδιώκουμε να έρθουμε σε άμεση επαφή με όλα αυτά τα μέρη όπου δόθηκαν μεγάλες και ηρωικές μάχες, να γνωρίσουμε την ιστορία της περιοχής. Με συγκίνηση, υπερηφάνεια, αλλά και σεβασμό στους νεκρούς του αγώνα, θέλουμε να αντλήσουμε διδάγματα για την πάλη μας στο σήμερα. Με σιγουριά, γνώση, αντοχή και πείσμα να συνεχίσουμε τον όμορφο και τίμιο αγώνα για το δίκιο του λαού μας, για μια νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό». 

Το πρόγραμμα του διημέρου  

Σάββατο 21 Μάρτη 
19.00 Εκδήλωση - συζήτηση για τη Μάχη του Καρπενησίου. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου. Ομιλητής: Παναγιώτης Κετσιετζής, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ  
21.00 Λαϊκό Γλέντι 

Κυριακή 22 Μάρτη 
09.00 Πεζοπορία στη Θέση Αϊ Δημήτρη στο Βελούχι. 
11.00 Πολιτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου. Ομιλητής: Βασίλης Λάππας, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Καρπενησίου. 
16.00 Επίσκεψη στις Κορυσχάδες (όπου πραγματοποιήθηκε η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου τον Απρίλη του 1944).