Στα συλλαλητήρια την Τρίτη 15 Ιούλη ενάντια σε αξιολόγηση και ποινικοποίηση καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο

Στα συλλαλητήρια την Τρίτη 15 Ιούλη, ενάντια στον εντεινόμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης και την αντιδραστική αξιολόγηση, καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.
Το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια, και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο άγαλμα του Βενιζέλου. 
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιλαϊκή της πολιτική, προωθεί νέο αντιδραστικό νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στα λιμάνια, στο ΜΕΤΡΟ, στους εκπαιδευτικούς, κ.α.» Συμπληρώνεται ακόμα, ότι «απέναντι στον εντεινόμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους όπλο, το δικό τους ενιαίο μέτωπο πάλης».
Ολόκληρη η ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο είναι η εξής:
«1. Μια μέρα πριν την καταληκτική ημερομηνία από την πλευρά της κυβέρνησης για την συμπλήρωση των εντύπων αξιολόγησης (15 Ιούλη 2014), τα δικαστήρια μετά από προσφυγή της κυβέρνησης, έβγαλαν παράνομη την "αποχή - απεργία" της ΑΔΕΔΥ. Πρόκειται για πράξη πέρα για πέρα αντιδραστική και αυταρχική.
Η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιλαϊκή της πολιτική, προωθεί νέο αντιδραστικό νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στα λιμάνια, στο ΜΕΤΡΟ, στους εκπαιδευτικούς, κ.α.
2. Μετά τη σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ (Δευτέρα 14 Ιούλη 2014). Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τοποθετήθηκαν ως εξής (συνοπτικά):
Απέναντι στον εντεινόμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους όπλο, το δικό τους ενιαίο μέτωπο πάλης. Μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όλα τα λαϊκά στρώματα, να ορθώσουν ένα τείχος λαϊκής αντίστασης όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, αλλά στο σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο, στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, απαιτώντας εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.
Τρίτη 15 Ιούλη (από το πρωί μέχρι το μεσημέρι) να δοθεί συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των πρωτοβάθμιων σωματείων, με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις, περιοδείες στους τόπους δουλειάς, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεντεύξεις τύπου, γενικά δουλειά ζύμωσης και παρέμβασης, που θα αναδεικνύει το περιεχόμενο του αγώνα. Παρεμβάσεις που θα προωθούν την ενότητα όλων των δημοσίων υπαλλήλων, θα ενημερώνουν πλατύτερα λαϊκά στρώματα για τις αντιδραστικές αλλαγές στο Δημόσιο, για το τι σημαίνει αξιολόγηση στις σημερινές συνθήκες, και γιατί ο λαϊκός παράγοντας με ενιαίους αγώνες θα πρέπει να βγει στο προσκήνιο.
Τρίτη 15 Ιούλη κλιμακώνουμε με συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, και πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις άλλες πόλεις. Τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, να αποκρούσουν τον υπονομευτικό ρόλο της ΑΔΕΔΥ και τη στήριξή που αυτή δίνει στις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης και στη στρατηγική της.
Την ημέρα κατά την οποία θα εκδικάζεται η έφεση της ΑΔΕΔΥ ενάντια στη δικαστική απόφασηπου κήρυξε παράνομη την "αποχή - απεργία" της ΑΔΕΔΥ, απαντάμε με 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία. Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε μόνο από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, τόσο την Παρασκευή 11 Ιούλη όσο και τη Δευτέρα 14 Ιούλη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ άσκησαν έντονη κριτική στη συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ. Το γεγονός ότι πάνω από το 80% των Δημοσίων Υπαλλήλων στα Υπουργεία και στα Νοσοκομεία, έχουν καταθέσει τα έντυπα αξιολόγησης στα σωματεία και δεν δέχονται να τα συμπληρώσουν και να τα παραδώσουν στις αντίστοιχες υπηρεσίες, δείχνει ότι υπάρχουν αγωνιστικές διαθέσεις, οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να βγουν στη σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του αυταρχικού αστικού κράτους. Και ενώ υπάρχουν λοιπόν αυτές οι προϋποθέσεις, να βγουν στο προσκήνιο οι εργαζόμενοι, να μπουν μπροστά στον αγώνα τα α/θμια σωματεία, να γίνουν το κέντρο του αγώνα και της αντίστασης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ανέλαβε για άλλη μια φορά το καθήκον να ξελασπώσει την κυβέρνηση, να τη βγάλει ομολογουμένως από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται.
Έτσι λοιπόν, ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Μπαλασόπουλος - πρώην ΠΑΣΚΕ από το χώρο των ΟΤΑ) καταψήφισαν την πρόταση για 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 15 Ιούλη (ΕΕ ΑΔΕΔΥ 11 Ιούλη) και αυτό, σε μια κρίσιμη φάση, ακριβώς το διάστημα όπου μπορούσε να ολοκληρωθεί η συλλογή των εντύπων αξιολόγησης από τα σωματεία, να δοθεί η δυνατότητα στη συντριπτική πλειοψηφία των Δημοσίων Υπαλλήλων με τον πιο μαζικό και αποφασιστικό τρόπο να απειθαρχήσουν, να συγκρουστούν με την κυβέρνηση και την πολιτική της.
Στην κυριολεξία, στην πιο κρίσιμη φάση αυτές οι συνδικαλιστικές δυνάμεις τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που στην πιο κρίσιμη στιγμή αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων, τον αγωνιστικό προσανατολισμό και τη δυναμική του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος, και αυτό γιατί επί της ουσίας στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, γενικά τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, διεκδικούν μια καλύτερη αξιολόγηση στο πλαίσιο της κυρίαρχης πολιτικής, ένα "φιλικότερο" κράτος προς τους εργαζόμενους, κ.ά.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα γι’ αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες,να τις ξεπετάξουν από πάνω τους, ώστε να πάρει ανάσα το κίνημα, να ανασυνταχθεί, να μπει σε τροχιά λαϊκής αντεπίθεσης, ταξικής συσπείρωσης και πάλης.
Καλούμε τους συναδέλφους να είναι ιδιαίτερα υποψιασμένοι για τα λεγόμενα ανεξάρτητα και ακομμάτιστα συνδικαλιστικά σχήματα τύπου ΔΗΣΥ και "Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή", που την κρίσιμη στιγμή τελικά στηρίζουν τη στρατηγική και τις επιλογές της κυβέρνησης.
Επιβεβαιώνεται περίτρανα η εκτίμηση του ΠΑΜΕ ότι ο συσχετισμός δύναμης στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ παραμένει αρνητικός, και ότι από το 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ δεν προέκυψε "η ΑΔΕΔΥ της ανατροπής", όπως ισχυρίζονταν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Καλούμε τα α/θμια σωματεία να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Να ξεπεράσουν εμπόδια και δυσκολίες που βάζει η συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ.
Απευθύνουμε κάλεσμα στα σωματεία να προχωρήσουν σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες -ανεξάρτητα από την ΑΔΕΔΥ- έτσι όπως αυτές αποτυπώνονται στη πρόταση του ΠΑΜΕ.
Ένα δρόμο έχουμε, μια επιλογή
Κίνημα ανασύνταξης για την ανατροπή».
Στα αυριανά συλλαλητήρια για αξιολόγηση και ποινικοποίηση καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο - 902.gr