19 Ιούνη: Συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις

Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση των συντάξεων και της Κοινωνικής Ασφάλισης διοργανώνουν την Πέμπτη 19 Ιούνη εργατικά σωματεία και συνταξιουχικές οργανώσεις. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια ενώ η προσυγκέντρωση των συνδικάτων, των μαζικών φορέων, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας, των λαϊκών επιτροπών έχει οριστεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 5.30 μ.μ.
Τα εργατικά σωματεία και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σχεδιάζουν την παρέμβασή τους στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, προκειμένου να είναι μαζική η κινητοποίηση και να βρει συνέχεια με άλλες πρωτοβουλίες και δράσεις.
Οι συνταξιούχοι, με κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΠΟΣ Δημοσίου Υπαλλήλων, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και οι Πανελλήνιες Ενώσεις ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο με πανελλαδική κινητοποίηση, την οποία οργανώνουν ήδη με περιφερειακές συσκέψεις σε όλη τη χώρα. 
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
«Η νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση θίγει και αφορά όλους τους εργαζόμενους και έχει στόχο τις συντάξεις, την Ασφάλιση, την Υγεία, την Περίθαλψη, την προστασία από εργατικό ατύχημα», τονίζει το ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι μόνο με αγώνα μπορεί να σταματήσει η αντιασφαλιστική επέλαση που έρχεται. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ
Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η ΠΑΣΕΒΕ, τονίζοντας ότι ο αγώνας για τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι υπόθεση μόνο των συνταξιούχων. Είναι υπόθεση όλων των αυτοαπασχολούμενων, όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Η ανακοίνωση της ΟΓΕ
«Οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ παίρνουν τη θέση τους δίπλα στις συνταξιουχικές οργανώσεις και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στη μάχη ενάντια στις μειώσεις των συντάξεων και το "ξήλωμα" του ασφαλιστικού συστήματος. Απαντάμε στις νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων που μπαίνει σε εφαρμογή τον Ιούλη, στην επίθεση που έχουν δρομολογήσει στις κύριες συντάξεις, στην αντιασφαλιστική επίθεση». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)