ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την επίθεση της ΔΑΠ στο ΤΕΙ Λαμίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
για την επίθεση της ΔΑΠ στο ΤΕΙ Λαμίας

Στο γνωστό τραμπούκικο ρόλο τους έδωσαν ακόμα μια παράσταση οι ΔΑΠίτες του ΤΕΙ Λαμίας ενάντια στο Σύλλογο Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας, ενάντια στον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενάντια στους κομμουνιστές και το ΚΚΕ.

Ξαφνικά και απρόκλητα 30 ΔΑΠίτες μαινόμενοι επιτέθηκαν με φωνές, αισχρές βρισιές, απειλές στους συγκεντρωμένους. Έσκισαν τις αναρτημένες αφίσες και xτύπησαν ορισμένους από τους παρευρισκόμενους με αποτέλεσμα ένας να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Λαμίας με χτύπημα στο κεφάλι.

Όταν ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης μπήκε στη αίθουσα, δέχτηκε βροχή από βρισιές. Τον καλούσαν προκλητικά και απειλητικά να αποχωρήσει από το ΤΕΙ που το θεωρούν τσιφλίκι τους. «Να φύγουν τα κομμούνια από το ΤΕΙ. Δε γουστάρουμε κόμματα εδώ μέσα». Απείλησαν μάλιστα τη ζωή του, ότι θα μαζευτούν 50 και θα τον βρουν «έξω».... Το ίδιο και τους άλλους σπουδαστές.

Στη συνέχεια επιτέθηκαν φραστικά και υβριστικά στον Πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Αναστασίου ο οποίος κλήθηκε για να διαπιστώσει τι συμβαίνει και να επιβεβαιώσει την παραχώρηση σχετικής άδειας για το χώρο.

Είναι γνωστή και επαναλαμβανόμενη η τακτική της νεοδημοκρατικής νεολαίας. Γιαυτό το κόμμα της ΝΔ η ΝΟΔΕ Φθιώτιδας και τα στελέχη της σε τοπικό επίπεδο έχουν τεράστιες ευθύνες για τέτοια γεγονότα.

Τους πληροφορούμε ότι οι προσπάθειές τους να τρομοκρατήσουν τους σπουδαστές, το Σπουδαστικό Σύλλογο, το ΜΑΣ, την ΚΝΕ και το ΚΚΕ είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Οι δυνάμεις της αντίδρασης ποτέ δεν το πέτυχαν ούτε θα το πετύχουν είναι άλλωστε γνωστό οτι σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές.

Καλούμε τους επικεφαλής των δημοτικών και περιφερειακών υποψηφίων της περιοχής να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την επίθεση της ΔΑΠ. Η σιωπή ή η ουδέτερη στάση των ίσων αποστάσεων ισοδυναμεί με συμφωνία με τις εγκληματικές ενέργειες της ΔΑΠ ΝΔΦΚ.

ΛΑΜΙΑ 7 Απρίλη 2014