Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για νέες απολύσεις στους Δήμους και το δημόσιο.

Ο Δήμος να μη στείλει καμία απόφαση επιμερισμού ποσοστών.
Ένοχη σιωπή από Μπακογιάννη – Τασιό – Σουλιώτη – Σταμάτη
Τηλεφωνική παρέμβαση στον Δήμαρχο κ Μπακογιάννη έκανε το Σάββατο 26 Απρίλη ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σερετάκης για το θέμα της λεγόμενης «αξιολόγησης» των εργαζομένων του δήμου ζητώντας να μην εκδοθεί από το δήμο καμία απόφαση επιμερισμού ποσοστών. Ο Νίκος Σερετάκης σημείωσε ότι  πέρα από την γενικότερη τοποθέτηση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι απαράδεκτο ο κάθε απερχόμενος Δήμαρχος να αποφασίζει μόνος του για το μέλλον υπηρεσιών και εργαζομένων στο  Δήμο.

Η κυβέρνηση καθόρισε συγκεκριμένα ποσοστά των εργαζομένων που θα κατανεμηθούν ως "άριστοι", "καλοί" και "μέτριοι". Παράλληλα ζητά ο δήμαρχος ή ο γενικός γραμματέας κάθε Δήμου να προβούν σε υπογραφή αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστών. Δηλαδή να αποφασίσουν σε ποιες υπηρεσίες του δήμου θα επιμεριστεί το άριστα, το καλός και το μέτριος,  τι θα παραμείνει στο δήμο και ποιες υπηρεσίες θα ετοιμαστούν για κλείσιμο ή για παραχώρηση σε ιδιώτες, από ποιες υπηρεσίες θα προκύψει το 15% που θα πάρει άμεσα το δρόμο της διαθεσιμότητας  – απόλυσης.

Ο προεκλογικός ελιγμός της κυβέρνησης, που έδωσε παράταση άλλους 2 μήνες για την έκδοση των αποφάσεων, δεν αλλάζει το αντεργατικό-αντιλαϊκό περιεχόμενο των ρυθμίσεων αυτών, ούτε τις τεράστιες ευθύνες των δυνάμεων του κατεστημένου και του ευρωμονόδρομου και των υποψήφιών τους που σχετίζονται με τη Δήμο – Μπακογιάννη, Τασιό, Σουλιώτη, Σταμάτη-  απέναντι στους εργαζόμενους του δήμου μας.
Είναι ψέμα ότι η αξιολόγηση θα οδηγήσει σε καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Θέλουν να αξιολογούν τις Δημόσιες Δομές, να καταργούν τμήματα και Δ/νσεις, να υποβαθμίζουν άλλα, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Προετοιμάζονται νέες απολύσεις, που σημαίνει μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και αντικατάσταση εργαζομένων με συγκροτημένα  εργασιακά δικαιώματα από φτηνούς, προσωρινούς και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους. Αν τους ενδιέφερε η ποιότητα των υπηρεσιών θα  κοίταζαν να καλύψουν τα τεράστια κενά με μόνιμο προσωπικό και όχι ποιους θα απολύσουν.
Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να μην εκδοθεί καμιά απόφαση έκδοσης επιμερισμού ποσοστών. Ζητάμε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να καταδικαστεί η συγκεκριμένη εγκύκλιος. Απαιτούμε την απόσυρσή της.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο δήμο και το δημόσιο να μη σκύψουν το κεφάλι. Να απορρίψουν τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Να καταδικάσουν τις δημοτικές παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και όλους όσους στήριξαν τον αντιλαϊκό "Καλλικράτη".

Να στηρίξουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, τα ψηφοδέλτια της  Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλή τον Βασίλη Παπαροϊδάμη στο Δήμο και Γιώργο Μαρίνο – Νίκο Σερετάκη στην Περιφέρεια


Καρπενήσι 28 Απριλίου 2014