Γ. Μαρίνος: Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τα «πυροτεχνήματα» των υποψήφιων περιφερειαρχών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Να απορρίψουν τα «πυροτεχνήματα» που πετάνε οι υποψήφιοι περιφερειάρχες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, Μπακογιάννης και Αποστόλου αντίστοιχα, καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της Στερεάς Ελλάδας ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Γ. Μαρίνος αναφέρει:
 

Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της Στερεάς Ελλάδας έχουν πείρα και υποχρέωση να απορρίψουν αποφασιστικά τα "πυροτεχνήματα" που πετάνε οι υποψήφιοι περιφερειάρχες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Μπακογιάννης και Αποστόλου αντίστοιχα.
Να τους καταψηφίσουν μαζικά στις ερχόμενες εκλογές, γιατί παίζουν πραγματικά με τις αγωνίες του λαού της περιοχής και αποκρύπτουν σκοπίμως ότι η πολιτική που υπερασπίζονται είναι αυτή που οδήγησε το λαό στην ανεργία και τη φτώχεια, για να αυξήσει η πλουτοκρατία τα κέρδη της.

Τόσο ο κ. Μπακογιάννης, όσο και ο κ. Αποστόλου είναι υποστηριχτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της λυκοσυμμαχίας και της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει από κοινού με τις κυβερνήσεις υπηρέτες των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

1. Ο κ. Μπακογιάννης, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, προσπαθεί να παρουσιάσει "τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες", μιλάει για ανάπτυξη της Στερεάς και αποκρύπτει ότι υπερασπίζεται την ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη των λίγων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, την ανάπτυξη που οδήγησε στην οδυνηρή όξυνση των λαϊκών προβλημάτων, τα οποία αν συνεχιστεί η αιχμαλωσία της περιφέρειας και των δήμων στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και στα μεγάλα συμφέροντα, αν δεν αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης, με ισχυρό ΚΚΕ και "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ", θα επιδεινωθούν την επόμενη περίοδο.

2. Ο κ. Αποστόλου επιχειρεί με δηλώσεις του να ταχθεί υπέρ της αγροτιάς και των κτηνοτρόφων αξιοποιώντας την υπόθεση του γάλακτος αυτές τις μέρες.

Σε πρόσφατη δήλωσή του αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ "δεσμεύεται να ακυρώσει, εάν ψηφιστούν, όλες αυτές τις επιλογές που οδηγούν στην παραγωγική και κοινωνική διάλυση της χώρας και να πάρει πρωτοβουλίες μείωσης της τιμής του γάλακτος και άλλων βασικών διατροφικών προϊόντων …".

Ποια είναι η αλήθεια;

Η αλήθεια είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο υποψήφιός του για την περιφέρεια είναι υπερασπιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που χτυπούν συστηματικά τη μικρομεσαία αγροτιά, την ξεκληρίζουν, καταδικάζουν την κτηνοτροφία σε συρρίκνωση, οδηγούν τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους στα χέρια των μεγαλεμπόρων, θύματα των ακριβών ζωοτροφών και της πολιτικής που αρπάζει το κρέας και το γάλα σε πολύ χαμηλές τιμές από τους παραγωγούς.

Χαρακτηριστική ως προς το γάλα είναι η ομολογία του ΟΟΣΑ ότι η αλλαγή της ελληνικής νομοθεσίας για το φρέσκο γάλα επιβάλλεται για λόγους συμμόρφωσης με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Όπως γράφεται στην έκθεση, το γεγονός ότι στην Ελλάδα το "φρέσκο" παστεριωμένο γάλα κυκλοφορεί με διάρκεια ζωής πέντε ημερών αποτελεί "μια αυστηρή απόκλιση από τις συνήθεις πρακτικές της ΕΕ, που προκύπτουν από τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία…".

Η ίδια έκθεση αποκαλύπτει το λόγο για τον οποίο αλλάζει η νομοθεσία για το γάλα. Όπως σημειώνεται, "η κατάργηση του ορίου των πέντε ημερών θα δώσει επαρκή χρόνο στη βιομηχανία για την εισαγωγή γάλακτος από άλλες, φθηνότερες χώρες της ΕΕ, μειώνοντας έτσι το κόστος των πρώτων υλών". Δηλαδή, οι κτηνοτρόφοι θα υποχρεωθούν να μειώσουν κι άλλο τις ήδη εξευτελιστικές τιμές που πωλούν το γάλα, προκειμένου να αυξηθεί το περιθώριο κέρδους των βιομηχάνων.

"Η εντατικοποίηση του ανταγωνισμού, αναφέρει η έκθεση, θα καταστήσει πολύ δύσκολο για τα τοπικά μικρά αγροκτήματα να λειτουργήσουν σύμφωνα με το ισχύον επιχειρηματικό τους μοντέλο και θα περίμενε κανείς ότι ορισμένα από αυτά θα αγοραστούν από τις μεγαλύτερες εκμεταλλεύσεις".

Αυτή είναι η αλήθεια που κρύβει ο κ. Αποστόλου, καλλιεργώντας συγχύσεις, παρουσιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως σωτήρα.

Η υπεράσπιση των συμφερόντων των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, της μικρής και μεσαίας αγροτιάς επιβάλλει μαζική καταδίκη της ΕΕ, της ΚΑΠ και της αντιλαϊκής πολιτικής των κομμάτων του ευρωμονόδρομου στις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές,  

Υπερψήφιση του ΚΚΕ και της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" που είναι προϋπόθεση για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση για να ανοίξει ο δρόμος που θα οδηγήσει στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών»