ΛΣ Στερεάς: Για το Σεισμό στη Φθιώτιδα

Με αφορμή τον σεισμό που έγινε στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας και τις επακόλουθες μετασεισμικές δονήσεις, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, σημειώνει :

·  Συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους της περιοχής, που ζουν με το άγχος των μετασεισμών και καλούμε την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια της Στερεάς να πάρουν κάθε δυνατό μέτρο ώστε οι κάτοικοι να νοιώσουν ασφαλείς.

·  Ιδιαίτερη σημασία έχει να γίνει άμεσα ο στατικός έλεγχος των κτιρίων που παρουσίασαν ζημιές ή έστω και απλές ρωγμές από συνεργεία μηχανικών. Να καταγραφούν ολοκληρωμένα οι ζημιές.

·  Να υπάρξει άμεση και συγκεκριμένη οικονομική βοήθεια στις οικογένειες που την χρειάζονται. Γρήγορα να καταβληθούν αποζημιώσεις.

Ο χτεσινός σεισμός, τα όσα ακολούθησαν, η ανησυχία του κόσμου και οι ζημιές, αναδεικνύουν την ανάγκη να παρθούν μόνιμα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης.

Να πραγματοποιούνται ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί προσεισμικοί έλεγχοι κτιρίων, με προτεραιότητα σε Παιδικούς Σταθμούς, Σχολεία, Νοσοκομεία και Ιδρύματα Πρόνοιας, Δημόσια και Δημοτικά κτίρια, μεγάλους εργασιακούς χώρους και χώρους συνάθροισης και διασκέδασης κόσμου και νεολαίας.

Απαραίτητη είναι η τακτική και ουσιαστική ενημέρωση και προετοιμασία του κόσμου για την αντιμετώπιση ενός σεισμού. Προγράμματα Αντισεισμικής «αγωγής». Ιδιαίτερο βάρος να δοθεί στα Σχολεία και στους μικρούς μαθητές.

Συγκρότηση και υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων άμεσης αντίδρασης, γρήγορης εκκένωσης και διαφυγής σε περίπτωση σεισμού, με προτεραιότητα σε Παιδικούς Σταθμούς, Σχολεία, Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία και Ιδρύματα Πρόνοιας, Δημόσια και Δημοτικά κτίρια, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους και άλλους χώρους συνάθροισης κόσμου (χώροι διασκέδασης, χώροι άθλησης, δημοτικές αγορές κλπ.).

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την υλοποίηση όλων των αναγκαίων μέτρων.

Σε αυτή την κατεύθυνση άλλωστε, διεκδικούσαμε και διεκδικούμε ολοκληρωμένη αντισεισμική προστασία, όταν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις σιωπούσαν  περιοριζόμενες στα έργα βιτρίνας.

Σας θυμίζουμε εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε πέρυσι στην Αταλάντη με αυτό ακριβώς το αντικείμενο..

Απαιτούσαμε και απαιτούμε να διατεθούν για αυτό τον σκοπό τα απαραίτητα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό προς την περιφέρεια.

         ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ       ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
            ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                         ΡΟΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
            ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)                 ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

            ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                     ΤΣΟΥΛΦΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ