Δημοτική Αρχή της ΝΔ – «αντιπολίτευση»: πλάτη σε κυβέρνηση και απολύσεις

Για άλλη μια φορά οι μάσκες πέφτουν: στο 11ο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Αυγούστου η Δημοτική Αρχή της ΝΔ σε συμπαιγνία με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ και τους δήθεν «ανεξάρτητους» απέρριψαν πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, τις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση, τις απολύσεις δημοτικών και δημόσιων υπαλλήλων.

Αποκαλύφθηκε ο απροκάλυπτος εμπαιγμός της Δημοτικής Αρχής της ΝΔ και του Δημάρχου της κ. Μπακογιάννη που υποτίθεται «διαφωνούσαν» με τις απολύσεις: όχι μονο υπέγραψε τις  απολύσεις αλλά δήλωσε ευθαρσώς ότι «ο νόμος (δηλαδή η διάλυση κάθε σταθερότητας στην εργασία) θα επιβληθεί έτσι κι αλλιώς». Αποκάλεσε «τζάμπα μάγκες» όσους καλούν σε ανυπακοή και αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι γνήσιος εκπρόσωπος της αστικής τάξης και φανατικός υπερασπιστής των συμφερόντων της.

Η υποκρισία τους βγάζει μάτι: Το Νοέμβρη του 2012 όταν η Λαϊκή Συσπείρωση καλούσε να μη σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι υπαλλήλων αυτοί τις στέλνανε. Το Φλεβάρη όταν θέταμε για συζήτηση το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο που προβλέπει τις απολύσεις που έγιναν και αυτές που θα γίνουν μας εγκαλούσαν ότι είμαστε εκτός θέματος. Όταν στις 12 Ιούλη ζητήσαμε να συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για τις απολύσεις ούτε μας απάντησαν. Όταν στις 5 Αυγούστου ζητήσαμε ξανά να τεθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο το προεδρείο δεν ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους αλλά ούτε καν ανέφερε το αίτημα όταν ξεκίνησε η συνεδρίαση..  Όταν  ζητήσαμε τώρα να απορριφθεί η αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών που θα αποτελέσει το όχημα για νέο κύμα μαζικών απολύσεων από το φθινόπωρο η Δημοτική Αρχή της ΝΔ σφυρίζει και πάλι αδιάφορα. Κατά τα άλλα είναι κατά των απολύσεων...

Αποκαλύφθηκε η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, που δεν ενοχλήθηκε από τις απολύσεις που έγιναν και προγραμματίζονται να γίνουν αλλά από την…καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής.

Αποκαλύφθηκε το τι έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από τις κάθε φύσης αποχρώσεις της «κυβερνώσας αριστεράς». Η πρόταση των δήθεν «ανεξάρτητων» ότι δεν χρειάζεται καμία απόφαση (!), ότι δεν έχει νόημα κανένα ψήφισμα (!) φυσικά υπερψηφίστηκε μετ’ επαίνων από τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ…

Μόλις μία μέρα μετά η κυβέρνηση επανήλθε επιβεβαιώνοντας πως με την λεγόμενη «αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών» θα έρθει νέο, σφοδρότερο κύμα απολύσεων και διάλυσης υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι έχουν ευθύνη να βγάλουν συμπεράσματα. Και για τις Δημοτικές  και Περιφερειακές Αρχές –που αποτελούν κρίκο της εξουσίας του κεφαλαίου- και για το ρόλο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Έχουν υποχρέωση να πάρουν οι ίδιοι τις τύχες τους και το μέλλον των παιδιών τους στα χέρια τους.

Υπάρχει διέξοδος για το λαό: με ταξική οργάνωση και πάλη, με οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας για να απαλλαγεί ο λαός από την ΕΕ, το ΔΝΤ και το καπιταλιστικό σύστημα, με μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με εργατική λαϊκή διακυβέρνηση – εξουσία, με τον λαό αφέντη στον τόπο του και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Καρπενήσι 12 Αυγούστου 2013

……………………………………………..

Πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης Καρπενησίου

Η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στην ολιγαρχία, προχώρησε στην ψήφιση ενός ακόμη πολυνομοσχεδίου-λαιμητόμο, με το οποίο στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους όπως οι σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνόμοι, συμβασιούχοι, εργαζόμενοι με ασφαλιστικά μετρά κ.α

Κυβέρνηση – Τρόικα - Πλουτοκρατία εδραιώνουν το «νέο μοντέλο» Δημόσιας Διοίκησης αποτελειώνοντας το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά ανοίγοντας το δρόμο για τα επιχειρηματικά συμφέροντα στους τομείς κοινωνικής πολιτικής, σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

Ταυτόχρονα δρομολογούνται νέες αντιδραστικές αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που θα οδηγήσουν δεκάδες χιλιάδες μαθητές εκτός εκπάιδευσης και χιλιάδες ακόμα εκπαιδευτικούς στην ανεργία, ενώ παραδίδονται βορά στο κεφάλαιο ως δωρεάν ανήλικοι εργάτες χιλιάδες 16χρονοι και 17χρονοι μαθητές των ΕΠΑΛ

Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στις απολύσεις - διαθεσιμότητες στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, στην απόλυση εργαζομένων του Δήμου και καθηγητών. Καταγγέλουμε τις προκλητικές και απαξιωτικές για τους εργαζόμενους δηλώσεις του υπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι απολύσεις αυτές θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο και αυτές τις ανεπαρκείς κοινωνικές δομές που συνδέονται με την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών, θα ανοίξουν παραπέρα το δρόμο της ιδιωτικοποίησης επιφέροντας νέα πλήγματα στη λαϊκή οικογένεια.

Απαιτούμε:

  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τις απολύσεις και το νέο πολυνόμο.
  • Να μην αποσυρθούν τα σχέδια για των αντιδραστικών αλλαγών στα ωρολόγια προγράμματα γυμνασίων – λυκείων.
  • To Δημοτικό συμβούλιο δε δέχεται καμιά απόλυση εργαζόμενων. Αντίθετα, είναι αναγκαίο να γίνουν προσλήψεις σε κρίσιμες για την εξυπηρέτηση του λαού υπηρεσίες, με πλήρη μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους.
  • Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων  για να μην απολυθεί κανένας, για να μη διαλυθεί καμία δομή στους δήμους. 
  • Απορρίπτει την λεγόμενη αξιολόγηση των δομών και υπηρεσιών του Δήμου καθώς προετοιμάζει το νέο κύμα απολύσεων δημοτικών υπαλλήλων.