13η Συνεδρίαση του ΔΣ - Αναφορικά με το Πετρέλαιο Θέρμανσης


Στη συζήτηση αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης η Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε τα παρακάτω:

Οι καρπενησιώτες, οι ευρυτάνες που στενάζουν σήμερα από τη φοροεπιδρομή και την ισοπέδωση των εισοδημάτων τους από την πολιτική κυβέρνησης – τρόϊκάς – ΕΕ πρέπει να γνωρίζουν ότι πριν λίγες μέρες οι δυνάμεις της τρικομματικής κυβέρνησης  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ απέρριψαν τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ με την οποία ζητούσε την κατάργηση της αντιλαϊκής φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να σχολιάσουμε το εξής σε σχέση με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το πετρέλαιο θέρμανσης που εκδόθηκε στην 11η Συνεδρίαση –χωρίς να μπαίνουμε στην ουσία του ψηφίσματος με την οποία διαφωνούμε: Θεωρούμε σοβαρό ατόπημα που βαρύνει τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, το Δήμαρχο και συνολικά τη Δημοτική Αρχή το γεγονός ότι απεύθυναν το ψήφισμα αυτό και στη  «Χρυσή Αυγή».

Η «Χρυσή Αυγή» δεν είναι απλά μια άλλη πολιτική δύναμη στην οποία προσφεύγει κανείς για την προώθηση των αιτημάτων του. Αποτελεί τη σιδερογροθιά του συστήματος, πρόκειται για φασιστική-ναζιστική οργάνωση που λειτουργεί με όρους συμμορίας.

Αν η δημοτική αρχή  θεωρεί και αντιμετωπίζει τη ΧΑ ως δύναμη επίλυσης προβλημάτων και την νομιμοποιεί ως τέτοια απέναντι στα λαϊκά στρώματα, αναλαμβάνει και όλες τις ευθύνες για τις συνέπειες της επιλογής της.

Καρπενήσι, Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012